FAQ

  Algemene vragen

  • Voor wie is een heftruck of reachtruck certificaat belangrijk?

   Er zijn verschillende certificaten te behalen via heftruckdirect.nl. De heftruck of reachtrucktraining is natuurlijk bij velen bekend, maar wij verzorgen ook trainingen voor op een hoogwerker, werken met een handpallettruck, orderpicktrucks en nog veel meer. Iedereen die met dergelijke transportvoertuigen gaat werken moet vooraf een certificaat halen en dit ook op tijd vernieuwen. Er zijn verschillende typen trainingen en voor ieder niveau.

  • Hoe kan ik het heftruckcertificaat halen?

   U start de Heftruck online cursus. Op een leuke interactieve en uiterst effectieve manier doorloopt u de lesstof. De online cursus is 24 uur per dag beschikbaar. De online theorie wordt afgesloten met een aansluitend online oefenexamen. Daarna gaat u naar de praktijkdag. De praktijkdag begint met een korte theorietoets, gevolgd door praktijkopdrachten. Na de praktijkdag ontvangt u binnen 4 werkdagen de uitslag per e- mail. Indien u bent geslaagd, ontvangt u ca. 2 weken na de praktijkdag uw heftruckcertificaat en pasje. Ook is het mogelijk om de training volledig klassikaal te doen. Hierbij wordt de theorie en de praktijk afgewisseld in 2 praktijkdagen.

  • Welke heftruck-cursus zou ik moeten volgen?

   De Heftruck training is bedoeld voor iedereen die een heftruck moet besturen. De training is ideaal voor iedereen die op een veilige manier met een heftruck wil werken. Heftruck Basis is voor beginners. Heftruck Herhaling is voor bestuurders van heftrucks die het Heftruck certificaat moeten verlengen. Voor beide type cursussen heeft u keuze uit een cursus waarbij u de theorie klassikaal leert of de theorie online leert voordat u naar de praktijksessie gaat. De cursussen op basis van online leren zijn goedkoper dan de cursussen op basis van klassikaal leren.

  • Hoe is de cursus heftruck en reachtruck ontstaan?

   In de Wet worden wettelijke eisen gesteld aan heftruck of reachtruck chauffeurs. De Arbo-wet eist namelijk dat bestuurders van heftrucks en reachtrucks, maar ook die van orderpicktrucks en hoogwerkers beschikken over "specifieke deskundigheid". Dit wordt aangetoond door het juiste certificaat te behalen en geldig te houden.

   

  Vragen over wetgeving

  • Is het heftruck of reachtruck certificaat wettelijk verplicht?

   Het behalen van een heftruck of reachtruck certificaat is niet wettelijk verplicht. Toch worden er in de wet wel eisen gesteld aan heftruck chauffeurs. De Arbo-wet eist namelijk dat heftruck bestuurders beschikken over "specifieke deskundigheid". In het algemeen wordt van chauffeurs die werken met dergelijke transportmiddelen het volgende verwacht:

   • Gevaren herkennen
   • Veilige werkmethoden hanteren
   • De heftruck goed kunnen besturen en bedienen
   • Zorgvuldig en geconcentreerd werken.
   Dit heeft natuurlijk ook te maken met het aantal ongevallen wat jaarlijks ontstaat door onkunde en ondeskundigheid. Dergelijke middelen zijn gevaarlijk en er gebeuren nog steeds teveel ongevallen.

  • Is het heftruck of reachtruck certificaat internationaal geaccepteerd

   Ieder land heeft haar eigen voorschriften. Met ons heftruckcertificaat toont u aan dat u over specifieke deskundigheid beschikt waarover een heftruckchauffeur in Nederland moet beschikken.

   

  Vragen over de cursus heftruck of reachtruck

  • Wat houdt de een zelfstudie opleiding in?

   Een van de zelfstudie cursussen is o.a. heftruck en reachtruck. Deze bestaan uit twee delen: theorie en praktijkdag incl. een digitaal kort theorie-examen. Het online theoriegedeelte doet u online. De online theorie bestaat uit leermodules met oefentoetsen, een digitaal naslagwerk en een theorie-examen. De praktijkdag volgt u op een van de locaties in Nederland. De praktijkdag vindt plaats van 07:30- 15:30 uur. Bij halve dagen voor bijvoorbeeld een Herhaling vindt plaats van 07:30- 12:00 of 10:30- 15:30 uur. Na uw inschrijving op de website ontvangt u direct uw unieke inlogcodes om te starten met de e-learning cursus.

  • Wanneer ben ik geslaagd?

   U bent geslaagd als u op de praktijkdag bent beoordeeld als succesvol. Dit kan bestaan uit alleen klassikale onderdelen of een combinatie van e-learning cursuspakket en een praktijkdag. De docent heeft u competent verklaard.

  • In welke talen is de online cursus beschikbaar?

   De cursus Heftruck of Reachtruck is beschikbaar in het Nederlands.

  • Wat zijn de kosten?

   De kosten van verschillende trainingen kunt u terugvinden op onze prijspagina.

  • Waarom zou ik voor een online cursuspakket kiezen?

   Een online cursuspakket zoals heftruck of reachtruck heeft vele voordelen. De kosten zijn lager dan de traditionele klassikale trainingen en u bepaalt zelf wanneer u leert en waar. Dit kan ook heel goed thuis gebeuren zolang u maar een internetverbinding tot uw beschikking heeft. Verder bepaalt u zelf het leertempo. Al met al bespaart u met een online training kosten en tijd.

  • Hoe kan ik mij aanmelden voor een cursus?

   U kunt zich aanmelden via de knop Direct inschrijven en volg de stappen in de inschrijfmodule.

  • Hoe lang duurt de online cursus?

   Voor de online cursus staat een gemiddelde studietijd van ca. 4 uur. De verschillende praktijkdagen kunt u terugvinden in de cursusinformatie van uw keuze.

  • Krijg ik een boek bij de online theorie cursus?

   Onderdeel van de online theorie cursus is een digitaal naslagwerk. Dit digitale naslagwerk kunt u zelf printen. Hierin worden alle modules kort behandeld. De online cursus is uitgebreider en niet in haar totaliteit te printen.

  • Waarom zou ik voor een online heftruckcursus kiezen?

   De online Heftruck cursus heeft vele voordelen. De kosten zijn lager dan voor de traditionele klassikale cursussen. Daarnaast maakt de online cursus het mogelijk dat u de theorie volgt op een tijdstip dat u het beste schikt. Het leertempo bepaalt u zelf. U maakt tijdens de online heftruckcursus onbeperkt oefentoetsen. Alles is zo afgestemd zodat u het beste resultaat krijgt voor het Heftruck theorie-examen waar de praktijkdag mee begint. Bij heftruck-direct heeft u de beste Heftruck opleiding tegen de scherpste prijs.

  • Wat is het verschil tussen een online en klassikale heftruckcursus?

   De online Heftruck cursus geeft u meer flexibiliteit, betere educatie en lagere kosten. Bij een online Heftruck cursus bepaalt u zelf waar en wanneer u de lesstof wilt volgen. Na uw inschrijving ontvangt u vrijwel direct unieke inloggegevens voor de online cursus. U doorloopt thuis of op de werkplek ons volledige cursuspakket en vervolgens gaat u naar de praktijkdag op locatie. Zo heeft u snel uw certificaat in huis. Met de online cursus van heftruck-direct haalt u snel, gemakkelijk en vertrouwd het heftruck certificaat. Mede door de flexibiliteit van de interactieve leermodules van de online cursus is het aantal geslaagde cursisten enorm hoog bij heftruck-direct. De online opleiding rekent af met overbodige leraren en oude leslokalen. U hoeft niet meer te reizen om de Heftruck theorie te leren. Al deze voordelen zorgen dat u minder kosten heeft en toch de beste Heftruck opleiding kan volgen.

   

  Vragen over de inschrijving

  • Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

   Inschrijven gaat gemakkelijk en snel bij Heftruckdirect. Als u gelijk na uw inschrijving betaalt met iDeal of creditcard of Paypal wordt uw inschrijving automatisch verwerkt. U kunt gelijk starten als u een e-learning (zelfstudie) pakket heeft. U ontvangt twee e-mails van ons: Inloggegevens voor de online theorie cursus. Bevestiging van de Praktijkdag. Vervolgens krijgt u – ongeacht de door u gekozen betaalwijze - de factuur binnen een week via de mail. Heeft u gekozen voor een volledig klassikale training? Dan ontvangt u de bevestiging in uw mail met alle informatie. Bij HEFTRUCKdirect is aan elke stap gedacht zodat u het certificaat zonder zorgen kunt behalen. Deze service nemen wij serieus. Heeft u nog vragen over de inschrijving van uw cursus of een van de praktijkdagen? Neem dan contact op met onze Customer Support.

  • Zijn de vermelde prijzen inclusief of exclusief BTW?

   De prijzen op HEFTRUCKdirect zijn allemaal exclusief BTW hoog.

  • Hoe werkt digitaal betalen bij heftruck-direct?

   Op onze website kunt u de kosten van de Heftruck cursus en/of examen digitaal betalen. Digitaal betalen is erg gemakkelijk. U selecteert in het inschrijfformulier de cursus die u wilt volgen en kiest voor één van de digitale betaalmogelijkheden. Nadat u op inschrijven heeft geklikt, komt u automatisch in het betaalsysteem. Als u de instructies stap voor stap heeft doorlopen, wordt de inschrijving verwerkt. Uw inschrijving wordt door deze betalingsmogelijkheden sneller verwerkt waardoor u snel toegang heeft tot de online heftruckcursus.

  • Hoe kan ik betalen bij heftruck-direct?

   Heftruck-direct heeft diverse betalingsmogelijkheden. U kunt digitaal of via een factuur betalen. U kunt met behulp van iDeal, PayPal, creditcard of via een factuur betalen. Wij adviseren u te kiezen voor een iDeal, PayPal of creditcard betaling. Wij kunnen uw inschrijving dan direct toegang geven tot de online cursus. Wilt u toch liever via een factuur betalen? Dat is geen probleem. U ontvangt de factuur binnen een week per e-mail. U kunt dan het openstaande bedrag overboeken naar HEFTRUCKdirect. Het certificaat en pasje sturen wij u toe nadat de betaling is ontvangen.

   

  Vragen over de  praktijkdag

  • In welke talen wordt de klassikale trainingen en praktijkdagen gegeven?

   Deze worden gegeven in de Nederlandse taal.

  • Waar kan ik een klassikale training of praktijkdag volgen?

   Deze worden op 14 verschillende locaties in Nederland gegeven. Wilt u exact weten waar u de praktijkdag kunt volgen? Start dan het inschrijfproces, kies de cursus, kies de maand waarin u de praktijkdag wilt volgen en u krijgt direct een overzicht van de beschikbaarheid. U kunt in het menu ook kiezen voor Praktijklocaties.

  • Hoe lang duurt een praktijkdag?

   De duur van praktijkdagen kunt u terugvinden in het cursusaanbod van de verschillende trainingen.

  • Wat leer ik tijdens de praktijkdag?

   U begint de praktijkdag met een korte theorietoets. Als u deze theorietoets goed heeft gemaakt, bent u klaar voor de praktijkdag. De verschillende programma's vindt u terug in de verschillende productbladen.

  • Welke voorschriften gelden voor de heftruck praktijkdag?

   In ieder geval dient u een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben. Verder dient u minimaal 15 minuten voor aanvangstijd van het examen aanwezig te zijn. Bij de bevestiging van uw praktijkdag  ontvangt u de actuele praktijkregels. Lees deze regels zorgvuldig.

  • Wat zijn de adresgegevens van de praktijkdag locaties?

   Na inschrijving ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw inschrijving. In deze bevestiging staat het adres van de gekozen examenlocatie. Acht dagen voor uw examen ontvangt u per e-mail een herinnering. In deze herinnering staat nogmaals het adres van de praktijkdag aangegeven. Alle informatie kunt u opslaan in uw Outlook agenda via het Ical bestand wat wij meesturen.

  • Kan een praktijkdag InCompany afgelegd worden?

   Ja. Tot en met 6 personen is het mogelijk om een Heftruck training of een andere training op uw locatie te organiseren. De Heftruck incompany training bestaat uit 2 onderdelen: een theoriedeel en de praktijkdag op uw locatie. Het voordeel van een Heftruck praktijkdag op uw locatie is dat de cursisten in een vertrouwde omgeving de praktijk oefenen en niet hoeven te reizen. Interesse? Neem dan contact op met onze Customer Support 070 3229090 of customersupport@plusport.com.

  • Kan ik me aanmelden voor een praktijkdag op korte termijn?

   Wilt u snel uw certificaat? Dat is mogelijk bij Heftruck-direct. Start direct het inschrijfproces op de website door te klikken op de knop Direct inschrijven. Schrijf u in, kies de cursus, kies de maand wanneer u de praktijkdag wilt volgen en u krijgt direct een overzicht wanneer nog plek is en kies de locatie en datum die u het beste uitkomt. Als u binnen 2 weken de praktijkdag wilt volgen, is het belangrijk dat u via i-Deal, Paypal of creditcard betaalt. Uw inschrijving wordt direct verwerkt.

   

  Vragen over annuleren

  • Ik kan niet naar de HEFTRUCK praktijkdag. Hoe nu verder?

   U kunt altijd een collega in uw plaats sturen. Als dit geen oplossing is, dan kunt u uw praktijkdag verschuiven. Voor een verschuiving worden de volgende kosten in rekening gebracht :

   • Tot en met 11 werkdagen voor de opleiding: geen kosten
   • Van 10 tot en met 6 werkdagen voor de opleiding: € 37,50
   • Van 5 tot en met 1 werkdag(en) voor de opleiding: € 55,00
   • Op de dag van de opleiding: 100% kosten
   Als verschuiven geen optie is en u de praktijkdag moet annuleren, worden de volgende kosten in rekening gebracht:
   • Tot en met 11 werkdagen voor de opleiding: geen kosten
   • Van 10 tot en met 6 werkdagen voor de opleiding: 50% kosten
   • Van 5 werkdagen of korter voor de opleiding: 100% kosten
   • Bij niet op tijd komen op de opleiding: 100% kosten